Visa kartica
VISA Classic i VISA Gold su kreditne kartice koje vam omogućavaju pristup u vašem računu u kojem je odobren vaš kreditni limit.
 
 Ako vam je potreban dodatni novac na vašem računu, onda su kreditne kartice pravi izbor za vas. Kartice VISA Classic i VISA Gold takođe su namenjene za kupovinu na bilo kojem prodajnom mestu (POS terminalu) na Kosovu i na milionima prodajnih mesta širom sveta, u prodavnicama, supermarketima, restoranima, putničkim agencijama, benzinskim pumpama i bilo gde se prikazuje VISA logo.
 
 Možete povlačiti novac na svakom bankomatu (ATM) Banka Ekonomike, ili svakom drugom bankomatu (ATM) gde je prikazan logo MasterCard na Kosovu i širom sveta. Sa MasterCard Flexi kredit karticom, možete obaviti kupovinu robe i usluga preko interneta.
Prednosti i koristi Korišcenje na prodajnim mestima (POS terminalima) i bankomatima (ATM) širom sveta, pristup 24 casova dnevno, 7 dana nedeljno, kupovina robe i usluge putem interneta, korišcenje kreditnog limita u skladu sa vašim zahtevima,45 dana roka za placanje obaveza, minimalno mesecno placanje od 10% ukupnih obaveza, povlacenje gotovine do 50% granice kreditne kartice, jednostavno upravljanje karticom kroz e-bankarstvo.
Uputstva za korišćenje kartica Stavite karticu u Bankomat (ATM) a zatim izaberite  poželjni  jezik (albanski ili engleski). Nakon što ste izabrali  poželjni  jezik, otkucajte kod kartice (PIN). Nakon što ste otkucali kod kartice (PIN), izaberite opciju aktivnosti koju želite da izvršite (povlacenje novca, bilans stanja racuna, itd). Bankomat (ATM) uvek pokazuje  poželjni  izbor, s toga jednostavno pratite uputstva na ekranu.
Uputstva za korišćenje kartica na prodajnim mestima (POS terminalima) Za obavljanje kupovine na jednom prodajnom mestu (POS terminalu) treba jednostavno provuci karticu na terminalu (vi ili trgovac). Potom treba da otkucate kod kartice (PIN). Nakon što ste provukli karticu na prodajnom mestu (POS terminalu), transakcija se vrši uspešno, i prodavac treba da vam da racun da ga potpišete, koji on zadržava, i još jedan racun koji treba da zadržite vi.
Uputstva za korišćenje kartica na internetu Za obavljanje kupovine na internetu, prvo treba da izaberete vrstu kartice. Zatim treba da upišete broj kartice, ime nosioca kartice i datum isteka kartice. I na kraju se piše trocifreni kod CVC (za MasterCard kartice) ili CVV2 (za Visa kartice), koji se nalazi na poledini kartice. (Za kupovinu preko interneta PIN kod se nikada se ne upiše. PIN kod se koristi samo za kupovinu na prodajnim mestima (POS terminalima) i za povlacenje novca iz bankomata). Da biste se opremili ovim karticama, treba da imate otvoren racun u Banka Ekonomike.